Verslagen

Moeilijke dag in Retie - Jan L

De dag begon mooi voor de jeugd toen ze hun eerste trek wonnen tegen competitieleider Powerrangers. Vol zelfvertrouwen naar de tweede trek die na een harde strijd verloren werd. Geen been gebroken. Powerrangers was competitieleider en een gelijkspel daartegen is een goede prestatie. Het zelfvertrouwen kreeg echter een zware deuk toen wat nonchalant tegen Grasgrieten werd gestart en dubbel werd verloren. Het was toen nog niet duidelijk dat Powerrangers een offdag zouden hebben en grasgrieten een topdag. De oren gingen hangen en er werd niet meer met overtuiging gestart. Net de start is op dit lastige terrein extreem belangrijk.

Tijdens de wedstrijden werd er te veel naar elkaar geroepen. Dit is meestal een teken van eigen machteloosheid en beïnvloed zeker "non tactiek" in de groep. We moeten leren dat er slecht één man de tactiek bepaald en dat is de coach. Verschillende keren zagen we bv. dat er naar Nick werd geroepen dat hij lager moest terwijl hij deed wat trainer en coach op die voorste plaats van hem verwachten. Door dat roepen ging hij toch lager en heel de ploeg valt op de grond en schuift vooruit. Laat dus voortaan iedereen met zijn eigen houding bezig zijn. Daar is vast nog ruimte voor verbetering en laat de coach het globale beeld bepalen.

De beloften hadden vandaag een verschrikkelijke loting. In begin, toen het veld nog een beetje bespeelbaar was, kregen we de drie ploegen van Janssens. Die stonden op eigen veld natuurlijk bloedscherp, maar toch slaagde we er in om een gelijkspel af te dwingen tegen hun 2 combiploegen. Na de derde trek ging het licht uit bij Jef. Suiker en vocht tekort en op zich niks ernstig, maar wel game over. Onze reserve stonden allemaal in de mix zodat we geen reserve hadden en we afhingen van de goodwill van de tegenstander of en wie de tegenstander er uit liet. Tegen Jagersrust werd verloren en ook tegen Mertensmannen, al konden we daar wel een waarschuwing afdwingen.

Het veld werd nu erg onbespeelbaar en dat was misschien nog wel ons geluk. Nu konden we nog een gelijkspel uit de brand slepen tegen Vandakker en Powerrangers. Wedstrijden die op een evenwichtig veld zeker nog niet gewonnen waren. Net als in de voormiddag was het zelfvertrouwen bij de ploeg namelijk compleet verdwenen. Tegen de mix werd nog vol gewonnen. De mix was een ploeg rond Berketrekkers en Mertensmannen jeugd. Ze haalde geen punten maar bleven elke wedstrijd toch behoorlijk vechten. Hiermee doen ze toch weer behoorlijk wat ervaring op.

Op 1 mei iedereen op post. Dan hebben we competitie in Heindonk. Opnieuw op harde ondergrond. Leuk is misschien voor de ouders die eens willen komen kijken. Onze competitiedag is op een startplaats van de familiefietstocht "Duvel on Toer" ... misschien is het wel een leuke combinatie Touwtrekken kijken fietstocht in Klein Brabant.


  - uitslagen Moeilijke dag in Retie - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern) - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken