Verslagen

Berketrekkers deden mee aan buitenspeeldag - Jan L

Enkele maanden geleden kwam de vraag van de jeugddienst van onze gemeente of we geïnteresseerd waren om mee te werken aan de buitenspeeldag. Als kleine sport zijn we altijd in voor wat extra bekendheid dus reageerde we uiteraard positief. De buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren aanzet om buiten te spelen en te sporten en anderzijds openbare besturen en ouders moet stimuleren om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in hun buurt.

Woensdag gingen we dus op stap richting Spelewei. Naast touwtrekken was ook kans om te voetballen, linedansen, er was een kabelbaan, 2 springkastelen en een tiental tafelspelen. We waren een beetje voorbereid om een initiatie te geven voor een vaste groep 9 tot 12 jarige, maar kwamen er al snel achter dat het een stuk losser gestructureerd was. Meestal kwam men een keer aan het touw trekken om dan snel aan ander spel te kiezen om dan later weer terug te komen. Ook de leeftijd was wat jonger waardoor we onze aanpak al snel wat bijstuurde.

Het ging dus vooral om het spel en dat werd voornamelijk ingevuld door uitdagingen tegen vriendjes. Als er te weinig kinderen waren om twee ploegen te vormen dan daagde wij ze uit met net genoeg druk dat ze konden trekken. Die partijen konden we technisch wat meer bijsturen dan wanneer ze tegen elkaar stonden. Soms kwamen we ook kinderen tegen, die we al gezien hadden tijdens de scholensportdag en het doet deugt te merken dat ze daar nog wat van hebben onthouden.

Het was een erg leuke dag waar we ons weer eens laten zien hebben. Zeker voor een vereniging als Berketrekkers met 85% leden uit eigen dorp is het belangrijk daar gezien te worden. Ook vooraf waren we reeds vermeld in het gemeentelijk infoblad. We zullen er niet morgen al nieuwe leden aan over houden, maar bekendheid leid naar groei.


  - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken