Verslagen

Lasershooten met Berketrekkers - Wouter

Vrijdag 18 maart was het weer tijd voor een leuke activiteit. We zijn met zijn allen gaan lasershooten in Mol. Om 18u15 hadden we afgesproken aan de Glenn. Tegen dat iedereen er was, was het 18u30 en konden we eindelijk vertrekken. We waren met 32 leden dus moest er veel auto's rijden. We konden 2 keer lasershooten en mochten maximum met 20 per keer gaan. Dus hadden we onze groep in twee verdeeld waardoor we 2 keer met 16 waren.

Het was de beurt aan de eerste groep. Zij gingen naar beneden waar ze eerst uitleg kregen van een man. Hij legde alle regels uit van het lasershooten. Na dat dit gedaan was konden we eindelijk beginnen. We moesten onze groep nog is opdelen in twee. Zodat we twee ploegen van 8 personen hadden. We kregen allemaal een speciaal pak aan. Op dat pak waren er twee plaatsen waar men je kon raken. Een vierkant op je rug en één op je buik. Als de tegenstander hier op schiet dan werd je geraakt. Je kreeg ook een wapen om mee te schieten. Ook door op het wapen te schieten kon de tegenstander je raken. Elk team had ook een glazen bol dat bonuspunten opleverden. Als de tegenstander deze 3 keer kon raken dan kregen zij extra punten. Maar je moest wel goed oppassen want als je hem raakt moet je maken dat je weg was want dan begon de bol op iedereen te schieten die in zijn buurt was. Voor we konden beginnen moesten we eerst ons wapen gaan opladen in de energizer. Hier moest je ook altijd terugkomen als je levens of je kogels opwaren. Er was een blauwe groep en een rode ploeg. De blauwe groep kreeg 10 seconden voorsprong omdat hun kamp verder lag. Het spel duurde 20 minuten. Elke keer als je je tegenstander raakte kreeg je punten. Maar als je tegenstander jou raakte gingen er weer punten af bij jou. Je kreeg zowel punten voor jezelf als voor je team. Iedereen amuseerde zich rot. De ene ploeg ging meer voor het verdedigen en de andere meer voor het aanvallen. Je kon je op allerlei manieren verstoppen door bijvoorbeeld in torentje te gaan zitten en zo je vijand op te wachten. Op door op de brug te kruipen en zo een goed beeld te krijgen van iedereen. Bij de eerste groep was het rode team gewonnen met 396 punten, het blauwe team had 278 punten. Het was dus een zeer spannend spel. Toon had de meeste persoonlijke punten gehaald in dit spel namelijk 11000.

Toen was het tijd voor de tweede groep. De andere groep was ondertussen in de kantine aan het kijken naar het karten. Ook de tweede ploeg kreeg eerst uitleg. Na dit alles konden ook zij beginnen aan hun 20 minuten schietplezier. Het blauwe team ging al meteen voor de aanval. Het rode team moest dus zijn kamp heel goed verdedigen. Omdat zij weinig aanvielen en het blauwe team constant aanvielen stond het rode team al snel in de min. Het blauwe team viel de glazen bol heel veel aan waardoor zij snel veel punten hadden. In deze groep was het blauwe team gewonnen met 798 punten. Het rode team behaalde slechts -35 punten. In deze groep behaalde Niels de meeste persoonlijke punten namelijk 18200.

Na de spelletjes kregen we allemaal papiertjes met je persoonlijke uitslag op. Zo kon je zien hoeveel keer je raak hebt geschoten en op wie. Iedereen vond het zeer leuk. Het was ook wel vermoeiend want in die 20 minuten was iedereen zeer actief bezig. We reden dan rond 22u terug richting Merksplas. Iedereen was er zeer enthousiast over dus dit is zeker voor herhaling vatbaar.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken