Verslagen

Overwinning manegetoernooi Lochem - Jan L

Zondag deden we voor de eerste maal mee aan het manegetoernooi in Lochem. Lochem is een gemeente in het centrum van gewest Oost (Nederland). Het manegetoernooi dat er op de derde zondag van maart het seizoen inluid bestaat al jaren. Toch was het ons nog nooit gelukt om er te geraken. Dit jaar wilde we er zeker naartoe omdat onze grote groep jonge beloften daar nog jeugd zijn (-20). Spijtig dan wel dat ruim de helft van die doelgroep 19-20 jarigen er niet bij waren. Toch een gemiste kans als jullie dromen van EK beloften.

Aangezien op het laatste moment nog een paar beloften afhaakte konden we dus geen belofteploeg opstellen. Er werd dan ook gekozen om met de aanwezigen de ploeg zo sterk mogelijk te maken. Hiermee is het op dit moment interessanter om te mikken naar een ploeg met acht (-460kg). Dan is het puzzelen en daarbij zijn diegene deze keer uit de ploeg vallen even belangrijk als diegene die in de ploeg staan. Ze moeten er dus wel zijn, want zonder overschot valt er niet veel te puzzelen.

Zoals verwacht stonden we conditioneel een streepje voor op de ploegen uit Oost. Dat is ook niet abnormaal omdat deze ploegen allemaal een winterstop nemen en wij behoorlijk doorgetraind hebben. Er werd dus vooral op controle gewerkt en rustig afwachten. Hierbij werden technisch nog wel wat foutjes gemaakt waaraan we kunnen werken op de training. Toch kwamen we nooit in de problemen en werden alle wedstrijden gewonnen. Een eerste plaats in het hol van de leeuw, maar het is nog veel te vroeg om daar conclusies uit te trekken.

Door de afwezigheid van een aantal mensen hadden we 120 kg te kort voor 2 ploegen. Dat konden we niet opvullen, dus had Berketrekkers 1 het erg moeilijk. De tegenstander liet er telkens iemand uit en soms zelfs 2, maar er zat ook dan te weinig in om zelfvertrouwen uit te putten. Wel liet de tegenstander ons steeds touwtrekken en ook al waren ze veel sterker, we werden nooit afgeslacht. Uiteindelijk hebben we een mooie training gehad en voor diegene waarvoor dit hun eerste wedstrijd was, was het zeker een mooie ervaring. Dat we slecht een puntje haalde (eibergen liet hun 2 uitvallers bij ons meetrekken) ligt niet aan de mensen die er waren, maar aan de beloften die er niet waren

Uiteindelijk is alles een groepsprestatie en als groep hebben we een overwinning gehaald. We hebben geen eerste of tweede ploeg, maar een groep die, afhankelijk van de klasse die word aangeboden, anders word ingedeeld. Dat groepsdenken moet een stuk verbeteren. Naar dit soort toernooien moeten we echt een week vooraf weten wie meegaat en daar moeten we dan ook op kunnen rekenen. Enkel dan kunnen we een goed overwogen ploegen vormen.


  - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken