Verslagen

Eerste competitiedag - Jan L

Op 13 februari startte opnieuw de competitie. We hadden een vermoeden dat het wel goed zat omdat het met de mensen die komen trainen wel goed draait. Maar een toernooi is toch afwachten. Uiteindelijk draaide zowel de voormiddag als de namiddag volgens plan. Voormiddag mooie wedstrijden en voor elk punt gevochten. In de namiddag tot de laatste ronde meegedraaid voor de dagoverwinning.

In de GENSB klasse hadden we vandaag 3 nieuwe -12 ers bij. Sinds september proberen ze elke woensdag te komen en technisch gaat het zeker al heel goed. Ze missen nog wat kracht, maar willen wel vechten en snappen het spelletje al redelijk goed. Zoals steeds kozen we ervoor om hen kansen te geven en dat betekende dat onze ervaren meisjes werden uitgeleend aan de mixploeg. Hun plaats in de namiddagploeg was al zeker dus vonden ze dat niet zo erg. De bedoeling is ook dat we in de loop van het jaar proberen een eigen meisjesploeg te maken en dan moeten de jongens het ook zonder hen kunnen. We hebben op dit moment 9 meisjes dus dat is wel realistisch.

Zoals verwacht had de ploeg het erg zwaar. De andere ploegen zijn een stuk ouder en zeker als die beginnen klappen dan is het moeilijk. Voor ons was het vooral belangrijk rust in het touw te krijgen De ploeg kon voor elk puntje vechten, maar haalde uiteindelijk enkel tegen de mix de punten binnen. Toch moeten we heel tevreden zijn. We moeten nog wel wat meer van het touw weg trekken ipv er over te gaan hangen, maar voor de rest moet de ploeg gewoon nog wat ouder worden.

Voor de combi gingen we met veel vertrouwen naar de competitie. Net voor de start kwam Kurt onverwacht op de wedstrijd aan. Dat kwam mooi uit want we hadden op dat moment nog geen coach. Zo kon de ploeg gecoacht worden door iemand met ervaring en waar de ploeg vertrouwen in heeft. Dit gaf zichtbaar een boost aan de leden. Er werd geopend tegen jagersrust combi waar op conditie van werd gewonnen. Toen volgde Janssens 680. Even blokken en een half metertje meelopen met hun aanval en dan keihard terugslaan. Ook bij Elektrotrekkers en Heidevinken hielden we de totale controle.

Toen volgde de wedstrijd tegen Powerrangers. Die waren ook al goed bezig en wilde absoluut van ons winnen ... maar wij wilde natuurlijk ook van hen winnen. De eerste trek werd mooi op controle gewonnen. Voor de tweede trek riepen Powerrangers vrij hard dat ze van begin af zouden aanvallen en dat moet je natuurlijk niet doen als Kurt aan de andere kant staat. We zetten vol in op verdedigen en liepen een paar meter tactisch mee om dan de tegenaanval in te zetten. Het was een brute trek maar hij werd gewonnen. Het had echter aan beide ploegen te veel energie gekost.

Powerrangers verloren later, tegen de logica van dag, tegen Heidevinken. Maar Berketrekkers zouden het ook zwaar krijgen. Eerst moesten we tegen Mertensmannen. Ze wisten dat ze ons de controle niet mochten geven en kozen voor een agressieve aanval. De coach van Janssens kwam hen coachen, want hij wist natuurlijk dat Janssens de vruchten zou plukken voor dit kamikaze spelletje. Met klappen die je zelfs in West Vlaanderen niet tegen komt, probeerde Mertensmannen onze ploeg uit balans te brengen. Dat lukte niet, maar het koste heel veel energie. Er werd gewonnen, maar de kan was nu echt wel leeg.

Vermoeid kwamen we tegen Janssens Combi. Kurt probeerde opnieuw op controle in alle rust te wachten op de aanval en met een tegenaanval te komen. De tegenaanval zat echter te weinig snee op en ook verdedigen lukte niet meer. Voor de tweede trek dan maar zelf voor de aanval gekozen. Zo zou de trek bij verlies ook niet te lang duren. Het lukte niet meer, maar virueel stonden we nog sqteeds aan de leiding met evenveel punten als Janssens 680 maar met een gewonnen onderling duel.

Laatste trek was tegen Vandakker. Op papier zeker haalbaar omdat ze nog maar 1 wedstrijd hadden gewonnen. Maar het ging moeizaam en de eerste trek werd waarschijnlijk vooral gewonnen omdat Vandakker er zelf niet in geloofde. De tweede trek hadden ze wel begrepen dat ze wel eens voor een stunt konden zorgen. Aangemoedigd door hun Brechtse collegaploegen, maar ook door Janssens, zetten ze een sterke aanval in. Aan onze kant was de veer toen al helemaal gebroken. De dagoverwinning ging dus aan ons voorbij, maar we hebben een erg mooie wedstrijd getrokken en startte aan de leiding in het Combi klassement. Doe zo verder.


  - uitslagen Eerste competitiedag - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken