Verslagen

Berketrekkers trekken de wapens. - Jan L

Om de lange winter te overbruggen zoeken Berketrekkers regelmatig andere activiteiten. Zo gaan we wel eens naar de film of gaan we met zijn allen schaatsen of bowlen. Het was al meerdere keren voorgesteld, maar nu zou het er echt een van komen. Dit jaar zouden we gaan katapultschieten. Er werd contact opgenomen met onze VlaS-vrienden van de "Vlaamse Katapult Bond" en er werd een datum afgesproken om te gaan schieten bij de "Antwaârpse Katapultclub" in Deurne.

Eerst waren er 25 ingeschreven maar uiteindelijk vertrokken met 22. In Deurne werden we vriendelijk ontvangen en kregen we de uitleg van Luc Driesen. Per groepje van 4 konden we 7 knikker schieten op de wedstrijdopstelling. Er werden weinig schoteltjes geraakt en het ontzag voor Luc, die enkele maanden geleden de maximum score haalde werd zienderogen groter. (Maximum is met 28 knikkers 28 schoteltjes omschieten. Dit is in 30 jaar slecht 1 maal gebeurt).

Dan volgde voor ons de wedstrijd. Er werden 2 grote snijplanken bij aan het doel gemaakt. Zo konden we ook eens iets raken ;-). De snijplanken waren 1 punt. de grote schoteltjes waren nu 2 punten en de kleintjes 3 punten. De leden begonnen nu ook al wat beter te schieten, maar dat betekend ook minder toevalstreffers. Er werden 4 ronden geschoten met 7 knikkers. Uiteindelijk werd Maarten Deboel topscoorder met 9 punten gevolgd door Jan Verheyen met 8. Beste meisje was Marise Van Steenbergen met 5 punten.

Ondertussen zorgde de kapultclub ook voor belegde broodjes die goed werden gesmaakt. Diegene die niet aan de katapult stonden amuseerde zich met darts. Er werd ook nog wat gedronken zodat het al snel 11 uur was ... en we hadden de ouders belooft om 11u30 thuis te zijn. Dat is dus niet gelukt ... maar iedereen heeft zich erg goed geamuseerd. De meningen waren unaniem dat we dit volgend jaar opnieuw willen doen. Bij deze willen we de "Antwaârpse Katapultclub" nog eens bedanken voor deze goede ontvangst.


  - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken