Verslagen

Wafelverkoop 16 oktober - Kurt

Het was weer zo ver. Onze jaarlijkse wafelverkoop was weer een feit. Zaterdag 16 oktober gingen we weer van deur tot deur om wafels te verkopen. Niet dat we dat graag doen ,zo gaan leuren, maar je moet toch iets doen om geld in het laadje te krijgen.

Om 8u kwamen we bijeen aan den Boensberg.
En konden we direct beginnen met de auto’s in te laden. De wafels in de zakken doen hadden ze immers al donderdagavond gedaan. Toen waren ze ook al met een 15 man waardoor deze job ook op 1½ gedaan was. Het grootste deel van de wafels was ook al in bakken getast waardoor het maar pakken en vertrekken was. Het moeilijkste was nog de verdeling van wie bij wie zat. Ik kreeg Jeroen
Ooms en Maarten Wijnants mee.

De toer was dezelfde dan die van vorig jaar. Dus ik wist wat ik kon verwachten. Veel kilometers en weinig huizen. Dus vertrokken we maar snel. En bijna kon ik al direct naar de dokter rijden. Bij het instappen hield Jeroen zijn hand op de deurstijl terwijl de Maarten de deur dicht deed. Je kunt je al wel inbeelden dat dat een stom zicht was maar het was wel pijnlijk voor Jeroen. Zo rond half 11 kreeg ik ineens 2 man meer want de Joep moest ineens naar een vergadering.

Zo kon ik ineens met 2 groepen verkopen wat veel vlotter ging. Hierdoor had ik ook al rond 1 uur mijn toer gedaan. De verkoop op zich liep ook goed. We hadden op 5 plaatsen in Merksplas een reclamebord gezet en dat had zijn effect niet gemist. Want bijna iedereen die open deed kocht ook effectief wafels. Ikzelf had ondertussen ook al 20 zakken verkocht via sms. Niet slecht he? Rond 3 uur was het toch al wat zoeken achter wafels en tegen 4 uur was alles verkocht. Dan terug naar den Boensberg om al het geld bijeen te doen en de bakken terug te verdelen. Maarten Deboel, die we van heel den dag niet hadden gezien, kwam er ook aan en nam de leden mee naar de frituur. Zo bleven ik, Peter en Jan over om daar op den Boensberg alles nog wat op te rommelen. Schoon staat dat.

Maar al bij al was het weer een geslaagde verkoop. Daar moeten we immers onze werking voor een heel jaar mee financieren.

Wel moeten we een kanttekening maken bij de ingesteldheid van leden & bestuursleden. Als het al niet meer mogelijk is om je voor 1 dag vrij te maken om voor de club te werken hoe gaan we dan ooit onze accommodatie realiseren en ons jubileumtornooi. Want dan zal het met HEEL de club moeten gebeuren want anders lukt dat toch niet.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken