Verslagen

Verslag laatste competitiedag bij Jagersrust -

Verslag laatste competitiedag bij Jagersrust.

Het was 4 oktober en we mochten gaan touwtrekken bij Jagersrust. Doordat het juist samenviel met Merksplas kermis konden we niet op al onze jeugd rekenen maar we kwamen toch aan een ploeg. Heleen was dan ook nog eens juist jarig vandaag en had een hoop koekjes, gebak en taart bij. Dus honger zouden we wel niet leiden. Maar omdat ze verjaarde wou ze niet meetrekken. Hierdoor hadden we nog wat kilo’s te weinig. Lieve wou zich dan wel opofferen om met de jeugd mee te doen. Waarvoor dank.
De ploeg bestond dan uit Bart, Sien, Lowie, Lieve, Loes, Johnny, Steven, Klaas, Jochen en Jimmy. Of we veel gingen presteren was nog af te wachten. Lieve had immers al zwaar kermis gevierd en Sien trok haar eerste wedstrijd ooit. Dus we zouden wel zien wat het bracht. De Maarten was ook mee gereden dus liet ik hem maar coachen. En hij deed het meer dan behoorlijk. Als opwarming mochten we beginnen tegen Grasgrieten. Hiervan werd vrij makkelijk gewonnen. Dan volgden Boerekes. Dat zou een heel ander verhaal zijn. Zij waren gedurende het hele seizoen telkens sterker gebleken dan ons. Maar we zouden wel zien wat het gaf. De eerste trek was de start niet zo goed en moesten we direct in de verdediging. Dit gaf de Boerekes de gelegenheid om hun favoriete spel te spelen. Met enig beukwerk wonnen ze dan ook deze trek. De tweede trek was de start veel beter en konden we direct in de aanval gaan. Nu moesten Boerekes in de verdediging en konden ze hun spel niet spelen. Dat maakte hen dan ook zenuwachtig waardoor ze kleine foutjes begonnen maken. Hierdoor kregen wij de kans om dat ten volle te benutten wat we dan ook deden. 1-1 was het resultaat.

Als derde trek kregen we de mix-ploeg tegenover ons. Ook hiertegen wonnen we vlot. Dan volgden Jagersrust en Mertensmannen waartegen we ook telkens de 3 punten pakten. Als voorlaatste wedstrijd kregen we Powerrangers voorgeschoteld. Deze ploeg was dit seizoen op gebied van Power alleen maar gegroeid met als hoogtepunt de 2de plaats op het GENSB. Ook vandaag bleken ze out-standing. Met nog 1 wedstrijd te gaan hadden we al 13 punten. Niet slecht al zeg ik het zelf. En ook de laatste wedstrijd werd gewonnen zodat we uiteindelijk 16 punten behaalden. Hierdoor eindigden we op de 2de plaats samen met de Boerekes. Maar omdat wij geen waarschuwingen hadden gekregen en Boerekes 2 eindigden wij op de 2de plaats en Boerekes op de 3de. Zo een goed resultaat hadden we gedurende de hele competitie niet behaald dus als afsluiter kan dat wel tellen.

In de namiddag waren ze aan het twijfelen om mee te doen. Maar omdat de Jef speciaal naar Schijf was gereden hebben we toch maar meegedaan. Ook nu weer stond al onze jeugd in de ploeg aangevuld met Jef, Niels en Tom. Hierdoor woog de ploeg een beetje te veel en werd Klaas als wissel gebruikt. De eerste wedstrijd tegen Jagersrust was het nog een beetje zoeken en werd dan ook verloren. Dan volgde de mix-ploeg. We trokken gelijk tegen hen. Na 2 wedstrijden was het vat bij Lieve leeg en werd ze dan ook gewisseld door Klaas. Onze volgende wedstrijd was tegen Fam. Janssens heren. En waar niemand op rekende gebeurde toch. We trokken gelijk tegen hen. Als volgende kregen we Fam. Janssens combi voorgeschoteld. Deze bleken toch wel wat te sterk. Dan was het de beurt aan de Noormannen. Vroeger trokken we gedurende de hele competitie tegen hen maar de laatste jaren deden zij niet meer mee met de competitie. En dat zag je eraan want wij met onze jeugdige ploeg behaalden hier de 3 punten tegen.
Dan was het de beurt aan de Mertensmannen. Na een spannende strijd moesten we ons toch gewonnen geven. Nu hadden we nog 3 wedstrijden te gaan waarvan er 2 bij waren die toch haalbare kaarten waren. Namelijk Vandakker en Versieck. En die werden dan ook gewonnen. Tegen Powerrangers konden we wel wat weerwerk bieden maar winnen zat er nog niet in. Hierdoor behaalden we 11 punten en een 6de plaats. Nu was het gedaan met de competitie voor dit seizoen.

Op touwtrekgebied hadden we het bekertornooi van Versieck nog en verder word het trainen tegen volgend seizoen. Buiten het touwtrekken organiseren we ook deze winter weer enkele groepsactiviteiten zoals zwemmen, bowling enz. Maar om dit alles te kunnen doen hebben we eerst volgende week onze wafelverkoop. Allen op post!


  - uitslagen Verslag laatste competitiedag bij Jagersrust - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken