Verslagen

competitiedag Merksplas - opendeur 2010 - Wouter

Zaterdag 4 september was het zover! De sporthal ’t Hofeind werd officieel geopend! En natuurlijk mochten wij daar ook bij zijn! We hadden een liftje geplaatst zodat alle mensen eens konden proeven van het touwtrekken. Ze werden meestal wel geholpen door een van ons. Morgen (zondag) stond onze competitiedag ook op het programma. Dus we moesten nog veel klaarzetten. Eerst alle hekken rond het veld zetten. En daarna natuurlijk ook alles nog aankleden met spandoeken van de sponsors.

Voor de versiering zijn we bij Jan thuis een berkenboom gaan uitdoen. We hebben het veld versiert met de takken. Aangezien we Berketrekkers zijn konden die berken niet ontbreken! Van de stam hebben we baannummers gemaakt. Maarten had er Romeinse cijfers opgezet en zo kon men zien welke baan het was. We hadden ook een tentje gezet met alles in van ons. Een deel van de bekers die we allemaal gewonnen hebben, medailles, onze outfitjes, Kurt zijn documentatie over touwtrekken en nog allerlei dingen. Na hard werken was het volledig af tegen de avond. De opening liep toen ook wat tegen het einde aan.

Omdat er heel veel kostelijke stukken stonden in dat tentje moest dit bewaakt worden door ons. Dus er hadden enkele afgesproken om heel de nacht daar te blijven. Ze hadden zelfs gezorgd voor zetels en een tv. Tegen 22u was iedereen er. We waren pizza gaan halen want bijna niemand had al gegeten voor de avond. En na zo’n zware dag hadden we dat wel verdiend. Na het pizza eten waren we met z’n allen onder de lakens gekropen en films zitten kijken. Tegen 2u gingen er enkele naar huis slapen. Maar een vijftal bleef daar slapen. Het was heel koud die nacht dus ze moesten goed dicht bij een kruipen om het warm te hebben. Voor hen was de nacht kort want het was vroeg opstaan voor hen.

Tegen 8u30 kwamen de eerste er al aan om alles in orde te brengen voor de competitiedag. Tegen 10u30 was ongeveer iedereen gewogen. Tegen 11u konden we dan ook starten met de jeugd. In onze jeugdploeg zaten Johnny, Klaas, Jimmy, Loes, Heleen, Louis, Nele, Lotte en de twee “Barten”. Als coach hadden zij Steven omdat Kurt en Maarten aan het tappen waren in de kantine. Er was ook een mix team gemaakt waar ook een groot deel van ons in zat. Die groep bestond uit Ben, Jef, Niels, Filip, Lieve, Jochen en 2 van de powerrangers. De Berketrekkers moesten hun eerste trek tegen de Grasgrieten. Deze trek wonnen ze vlot met 2-0. Hun tweede trek moesten ze tegen Fam. Janssens jeugd. Dit was een moeilijkere trek en ze verloren dan ook met 2-0. Hun derde trek moesten ze tegen het MIX team. Hier wonnen ze vlot met 2-0. Hun vierde trek moesten ze tegen Belgisch Kampioen de Powerrangers. Zij waren een pak sterker dan ons dus we verloren met 2-0. Hun vijfde trek moesten ze tegen de Mertensmannen. Het was een goeie trek maar net niet goed genoeg waardoor we weer verloren met 2-0. Onze voorlaatste trek was tegen Fam. Janssens Dames. Zij zijn zeer sterk en zij wonnen dan ook met 2-0 van ons. Onze laatste trek moesten we tegen de Boerekes. Zij hadden een gekwetste waardoor er bij ons ook iemand uit moest. Zij wonnen met 2-0 van ons. We hebben 9 mooie punten gepakt waardoor we 5e zijn geworden van de 9 ploegen. Dit is dus een goeie prestatie voor onze jeugd. Proficiat!

Daarna konden we gaan wegen met de beloftes. In deze ploeg zaten Toon, Ben, Tom, Marise, Lieve, Filip, Jef, Jimmy, Klaas, Jochen, Johnny en Niels. Het waren allemaal zware trekken waardoor zij maar 1 puntje hebben kunnen pakken door gelijk te trekken tegen Vandakker. Ze waren dan ook geëindigd op de laatste plaats. Maar toch goed getrokken allemaal proficiat!

Tegen 15u was het dan tijd voor de recreantenploegen. Er waren in het totaal 6 ploegen. De Berketrekkers hadden ook een ploeg samengesteld. Hun eerste trek moesten zij tegen de masjers. Zij waren een zeer sterke ploeg. Ze hadden dan ook veel moeite met hen. Na een zware trek wonnen de masjers de eerste trek. Maar wij gaven niet op dus in de tweede trek kwamen we terug en wonnen wij. Deze trek was dus gelijkspel. De tweede trek moesten we tegen de Leffedrinkers. Hier zaten Johnny, Wouter en Niels bij van ons. Dit was dus ook een sterke ploeg. De Leffedrinkers wonnen dan ook met 2-0. De derde trekken moesten wij tegen KLJ Merksplas. Dit was een ploeg die het niet gewoon was om te touwtrekken en daardoor wonnen we dan ook met 2-0. De voorlaatste trek moesten we tegen TTV Versieck. Zij waren ervaren touwtrekkers en zij wonnen dan ook van ons met 2-0. De laatste trek moesten we tegen Traktorvrienden. Zij waren net iets sterker dan ons en wonnen met 2-0. Het klassement werd in twee verdeeld. In de BTB groep werden wij 3e en werden de traktorvrienden 2e en had TTV Versieck gewonnen. Bij de echte recreanten was gewonnen de Masjers. Op de tweede plaats kwamen de Leffedrinkers en derde was geëindigd KLJ Merksplas. Het waren zeer spectaculaire trekken. Proficiat aan jullie allemaal.

Hierna was het tijd om op te ruimen. Heel het veld moest netjes gemaakt worden. We begonnen met z’n allen de hekken op te ruimen en al de decoratie af te breken. Alle stoelen en tafels moesten weer op hun plaats staan in de sporthal. Na 2 uur was alles opgeruimd en waren de tappers ook klaar met hun werk. Tegen 20u konden we dan met z’n allen frietjes gaan eten. Dit hadden we allemaal dik verdiend na een zwaar weekend als dit. Het was een zeer geslaagd weekend.

Bedankt allemaal voor jullie hulp.


  - uitslagen competitiedag Merksplas - opendeur 2010 - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken