Verslagen

Gensb 2010 Heino - Wouter

Vrijdag 27 augustus was het weer tijd om naar het GENSB te gaan. Dit jaar vond dit plaats in Heino te Nederland. We hadden allen om 15u afgesproken aan de container. Tegen dat iedereen er was en alle bagage in de auto zat was het 15u30. Toen zijn we maar vertrokken richting Heino. Na ongeveer 2 uur rijden kwamen we eindelijk aan op onze verblijfplaats. We zaten samen met de Boerekes in een huisje. We waren eerst gaan proefwegen en daarna gaan eten. Daarna waren we onze bagage gaan lossen in ons huisje. Iedereen koos zijn bedje uit en maakte alles in orde. Het was een erg gezellige avond. Enkele lagen gewoon wat te babbelen op hun bed en daar werd veel gelachen. En de andere waren nog een avondwandeling gaan maken. Tegen middernacht lagen de meeste in hun bed. Morgenvroeg moesten we vroeg opstaan dus mochten we niet te laat gaan slapen. Het was een zeer leuke en gezellige avond. De volgende ochtend ging de wekker af om 5u00. Zodat we zeker vroeg waren bij het wegen. Rond 5u30 waren we allemaal klaar en gingen we naar de sporthal waar we moesten gaan wegen. We konden pas wegen vanaf 6u dus moesten we nog even wachten. We waren daar als eerste maar omdat onze geleende man van streefkerk er nog niet was moesten we nog wachten. Daarna konden we eindelijk wegen. We wogen 589 kg. Nick heeft meegetrokken met de Nederlandse ploeg OKIA 2 en Ben met de Engelse ploeg GLOSSOM. Na het wegen zijn we gaan ontbijten. De ene had al wat meer honger dan de andere. Tegen 9u moesten we dan klaar staan om te vertrekken met de bus naar het terrein. Toen we daar aankwamen moesten we ons snel gaan omkleden in ons tentje.

Eerst nog wat intrekken en daarna het terrein op voor de openingsceremonie. Na de voorstelling van de jury en enkele toespraken konden we dan eindelijk beginnen aan het touwtrekken. We moesten in het totaal tegen 8 ploegen trekken in de voorrondes. Onze ploeg bestond uit Johnny, Klaas, Steven, Jimmy, Loes, Heleen, Nele, Lotte, Bart en onze geleende man van Streefkerk. Coach en verzorger waren Niels en Kurt. Onze eerste trek moesten we tegen TTV Oele uit Nederland. Deze trek wonnen we vlot met 2-0. Onze tweede trek was wat zwaarder. We moesten tegen Waldkirch uit Zwitserland. Deze trek verloren we met 0-2. De derde trek moesten we tegen de vrouwenploeg van NE London Army Cadet. Deze wonnen we vlot met 2-0. De vierde trek moesten we tegen Appenzell uit Zwitserland. Het was een zeer zware trek. We hebben deze trek gelijk getrokken na veel zweten. De vijfde trek was tegen Unnaryd DK uit Zweden. Zij waren net iets beter dan ons en zij wonnen dan ook van ons met 2-0. We hadden wel goed ons best gedaan maar zij waren net iets sterker. De zesde trek was tegen Vedum AIS uit Zweden. Dit was ook een zware trek. We hebben tegen hen gelijk getrokken na een spannende en zware trek. De zevende trek moesten we tegen TTV VIOS Bison. Dit was weer een vlotte trek. We wonnen met 2-0. De laatste trek van de voorrondes moesten we tegen LNR ACF TOW CLUB uit Engeland. Dit was weer een goeie vlotte trek die we wonnen met 2-0. De vier beste van elke groep mochten door naar de achtste finale. Wij hadden in het totaal 14 punten gepakt waardoor we vierdes zijn geworden in de voorrondes waardoor we door mochten naar de achtste finales. Dit is een zeer knappe prestatie. In onze groep mochten ook door op de 3e plaats Appenzell, op de 2e plaats Waldkirch en als 1e in de voorrondes Unnaryd DK. Wij moesten in de achtste finale direct tegen een zware ploeg. We moesten trekken tegen Mosnang uit Zwitserland. Zij waren sterker dan ons en zij wonnen dan ook met 2-0 van ons. Hier eindigden ons GENSB dan ook. Maar we mogen trots zijn op ons eigen want we hebben heel goed getrokken. We zijn dan ook geëindigd op de 16e plaats van de 37 ploegen wat dus echt een knappe prestatie is. Proficiat aan jullie allemaal!

De Boerekes en De Powerrangers waren nog als enigste Belgische ploegen in de wedstrijd. De Boerekes waren gewonnen in de achtste finale tegen OKIA 1. Zij kwamen in de kwartfinales tegen Mosnang uit die ons eruit had gespeeld. Ook hier was Mosnang de sterkere ploeg. Zij wonnen van de Boerekes maar de Boerekes zijn toch nog 5e geëindigd. Ook proficiat aan hen met hun knappe prestatie. De Powerrangers waren al helemaal naar de halve finales geraakt. Dit was een zeer spannende trek. Maar uiteindelijk wonnen de Powerrangers deze trek en mochten ze door naar de finale. Hier moesten ze trekken tegen Mosnang die alle Belgische ploegen naar huis had getrokken. Het was een zeer zware trek maar Mosnang was toch de sterkere ploeg en wonnen het GENSB 2010.

Belgisch kampioen De Powerrangers gingen dus met zilver naar huis. Proficiat met jullie superknappe prestatie! Het brons ging naar Unnaryd DK uit Zweden. Na het podium waren we nog frietjes gaan eten want iedereen had daar nood aan na weken af te vallen! Daarna hadden we alles wat opgeruimd en een groepsfoto getrokken. Daarna zijn we met de bus terug gereden naar onze verblijfplaats. Loes, Heleen, Lotte en Nele waren een duik gaan nemen in het zwembad maar ze waren al snel terug want het water was ijskoud. Ze sprongen dan ook maar snel in de douche. Na dat de meeste in de douche waren geweest was het tijd om te gaan eten. Na het eten ging iedereen nog wat rusten in het huisje en een deel ging nog in de douche.

Tegen 22u was iedereen klaar en vertrokken we naar de disco. Iedereen had zich daar fantastisch geamuseerd. Na al het gedans en gefeest gingen we tegen 00u dan terug naar ons huis en kropen we in ons bed. Iedereen was moe na een superleuke en vermoeiende dag en viel dus snel in slaap. Zondagmorgen waren we om 7u30 opgestaan. Iedereen maakte zijn koffer klaar om terug te vertrekken naar Merksplas. Eerst nog gaan ontbijten en daarna vertrokken we terug naar ons Belgenlandje. Rond 11u waren we terug in Merksplas en gingen we allemaal terug naar huis.

Het was een zeer leuk en geslaagd GENSB 2010. We hebben ons allemaal hard geamuseerd. Proficiat allemaal voor jullie knappe prestatie!

We kijken allemaal al hard uit naar volgend jaar!


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken