Verslagen

10de dag van de zomercompetitie te Ravels (09/08/’09) - kurt

De laatste wedstrijd voor het Gensb. Het zou een ultieme test moeten zijn om te zien of de ploeg klaar was. Maar er waren een aantal trekkers niet zodat het moeilijk was om de Gensb-ploeg op te stellen. Doordat joep een dagje naar de zoo ging met zijn vriendin werd Toon anker bij de jeugd. Niet dat Toon dit niet kan want hij deed het uitstekend maar hij heeft niet de ervaring die joep heeft. We wogen met 9 trekkers 556 kg. De 3 die er niet in stonden trokken mee met de mixploeg zodat iedereen in de voormiddag kon trekken.
En we konden meteen zwaar aan de bak want we mochten tegen de Boerekes. Bij de eerste trek was de start goed en konden we ze vrij makkelijk overtrekken. De 2de beloofde een heel ander paar mouwen te worden. Nu waren ze immers gewaarschuwd. De start was bij ons iets minder nu en Boerekes dreef ons in de verdediging. En laat dat nu net ons zwakke punt zijn. Als we een stapje voorwaarts moeten doen slaat de paniek in de groep en is er niks meer aan te doen. Als 2de wedstrijd kregen we Jagersrust voorgeschoteld.
Ze hadden al een punt gepakt tegen de mixploeg en mochten we toch niet onderschatten. Maar dat deden we niet. De start was redelijk en gestaag ging de druk omhoog tot ze beetje bij beetje terrein prijsgaven. Zo gebeurde dat ook de 2de trek. Dan was het Fam. Janssens waar we op dezelfde manier van wonnen. Nu waren onze 3 uitgeleende leden de tegenstander. We gingen niet laten gebeuren dat zij van ons zouden winnen. De start was goed en de cadans zat er meteen in. En zelfs met een heer in deze jeugdploeg konden ze weinig doen tegen ons.
Als laatste wedstrijd kregen we wellicht de zwaarste namelijk de Powerrangers. Ze hadden immers gewonnen van de Boerekes. Maar we gingen onze vel duur verkopen. De eerste trek was de start redelijk en we legden hen mooi vast. Toen zij een klein foutje maakten was dat bij ons het teken om door te trekken. Met als gevolg dat de eerste trek voor ons was. In de 2de trek startten de Powerrangers agressiever en konden we niet direct een antwoord vinden op hun tactiek. Met als gevolg de 2de puntendeling van de dag. Door deze puntendeling werden de Powerrangers de dagwinnaar met ons op de 2de plaats voor de Boerekes. Door de 3de plaats van de Boerekes zijn ze meteen ook zeker van de eindoverwinning van de competitie.
En omdat er op het Gensb waarschijnlijk ook veel partijen moeten worden getrokken in de reeks besloten we ook mee te doen met het namiddagprogramma. Maar omdat er hier maar 6 ploegen waren konden we er ook maar 5 partijen bij doen. Hier hebben we er weliswaar geen enkele van kunnen winnen maar het was wel een goede training met oog op het Gensb en EK. We hadden Toon nu immers gewoon in het touw staan. De plaats die hij ook zal hebben op het EK.
Na deze wedstrijden was er nog een bekertornooi maar dat hebben we aan ons voorbij laten gaan. De Niels en Klaas vertrokken immers op vakantie en ik moest naar de familiebbq. Tot zover dus mijn kijk op de wedstrijd. Als er anderen een andere kijk op hebben aarzel niet om zelf ook eens een verslagske te schrijven.
Groetjes


  - uitslagen 10de dag van de zomercompetitie te Ravels (09/08/’09) - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken