Verslagen

Kiezen is verliezen. - Jan L

Kiezen is verliezen was een uitspraak die Xander gisteren tegen Roy zei toen we na de wedstrijd op weg waren naar de MC-Donalds. Het ging hier over de keuze tussen hamburgers, maar voor mij ging het gisteren ook over de keuze tussen 2 wedstrijden. Enerzijds was er Hippolytushoef waar de top het Nederlandse indoortouwtrekken bij elkaar kwam in een combitoernooi west-noord en anderzijds was er Bentelo in Oost-Nederland dat net als België wat gedomineerd word door het outdoor en probeert het indoor te promoten. We hadden ze graag alletwee gedaan, maar moesten kiezen.

Omdat er van onze zwaardere beloften verschillende niet konden en deze werden vervangen door lichtere, minder ervaren, jeugd werd er voor Bentelo gekozen. Er waren vier jeugdploegen die een dubbele poule trokken op old-school matten. Een ideaal toernooi om onze vijftienjarigen ervaring te laten opdoen. Onze meest ervaren jongens konden misschien wat weinig energie kwijt op die matten, maar je kan niet alles hebben. Het was deze keer wel tegen leeftijdgenoten en dat maken we, zeker in indoor, zelden mee.

Al eerste mochten we tegen de ploeg van TTV Vriezenveen. Een straffe jeugdploeg uit de TTO-Drenthe en FVT competitie die normaal outdoor trekt. We konden voldoende de controle behouden om beide ronden (4 trekbeurten) van hen te winnen. De tweede tegenstander trok onder de naam Hagmoltrekkers maar bestond daarbuiten ook uit leden van Eibergen en Oele(?) . Deze mixploeg had daarbij ook nog een gewichtsnadeel waardoor wij na de eerste trek beslisten om met een man minder te trekken. We konden mooi de controle bewaren.

Strafste tegenstander was Heure die als outdoorploeg ook met indoor overwinteren. De ploeg woog 50 kg lichter en mijn voorstel om met een man minder te trekken werd door hun coach als niet nodig bevonden. Daarom lieten we de eerste ronde niemand uit en konden we de wedstrijd winnen. In de tweede ronde had Roy ondertussen terug last van de klinkers die hij vrijdag gelegd had en lieten we hem aan de kant. 70 kg was dan weer net iets te veel waardoor we deze kamp verloren. In de laatste trek probeerde we nog eens met Roy er in en eentje van 50kg eruit te laten en we konden hen stilzetten net voor de meet. De tegenaanval lukte alleen niet meer. Roy moest lossen vanwege zijn rug en het was over.

Door een 1-1 van Heure tegen Vriezeveen bleven we wel alleen aan de leiding, maar we hebben geleerd ze tegen het NK een erg mooie ploeg kunnen maken. Nu hebben wij ook nog wat troeven achter de hand maar er zal toch flink getraind moeten worden. Volgende afspraak is volgend jaar 9 januari bij Monnickendam met een 680 ploeg en dan op 16 januari alle leden op ons eigen indoortoernooi. Nog 8 weken goed trainen en dan kunnen we Merksplas laten zien waar we nu staan.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken