Verslagen

Internationaal indoor toernooi 25jaar TTV Lagerweij - Bart

Voor de M560 was het voor vertrek al heel duidelijk, het is en blijft een heren klasse. Hier punten behalen is zeer moeilijk en gingen we in de eerste plaats deelnemen voor de ervaring. We hadden dan ook nog eens een ploeg met 3 beloften en 4jeugd een jeugdspeler van Monnickendam op de matten staan. Onze jeugd die vandaag getrokken heeft zijn 15-16jarige, dan is het niet ongewoon en erg als men in een heren klasse puntloos blijft. We konden wel in alle ronden de ploegen even vast zetten en de lijn in de ploeg was er en was zelfs goed! Wat wel een feit is dat we in deze klasse de enigste Belgische ploeg waren, wij zijn dus de BESTE 560 heren indoor ploeg van België!

Voor de jeugd 560 klasse was het wel iets anders. Het was op dit toernooi jeugd tot de dag dat je 21jaar wordt. Met onze leden die mee gingen wogen we veel te licht, waar door we 2 jeugdspelers van Monnickendam konden lenen. Heel hart bedankt aan de 2 leden van Monnickendam om met ons mee te doen! Met deze samenstelling wogen we nog veel te licht, we hadden 5 eigen jeugd leden 2 van Monnickendam in het totaal 7jeugd.Er was misschien nog een oplossing, we hadden namelijk iemand bij die 14dagen geleden 21 is geworden. In principe te oud dus, maar hij kon nog wel perfect in de ploeg en Deinum/Britsum had al de vrijstelling gekregen om iemand op te stellen die nog 2 maanden ouder was. Er werd dus niet lang getwijfeld over onze vraag. De ploeg was rond en woog zo 543kg. De ploeg woog dus 17kg te licht, en toch waren we de 2de zwaarste ploeg. Enkel Heure ook zoals wij een outdoor ploeg en heel de winter op matten getraind, woog 2kg zwaarder. De andere 2 ploegen waren indoor ploegen. Ploegen die matten ervaring hebben.

Vandaag deed Deinum/Britsum(533kg) en It Heidenskip(516kg) mee. We zouden hier proberen mee te strijden voor het brons, wat eigenlijk toch wel doenbaar leek. Maar al snel wisten we dat er meer uit de bus kon komen. We starten de 1ste ronde tegen Deinum/Britsum waarin we in de 1ste trek te zelf zeker waren en verloren. In de 2de trek was al iets anders, we gingen vol op druk en de ploeg kwam mee. Het was wel een redelijk zware trek. Daarna naar de 2de ronde tegen It Heidenskip, hier gingen we het uiteraard nog eens proberen. Deze ploeg voelde precies minder straf aan als Deinum/Britsum, we konden hier beiden trekken winnen. Zo stonden we ineens op het score bord aan de leiding met 4/6. Dan hadden we al de laatste ronde, deze was tegen Heure die nog puntloos waren. Toch konden we deze ploeg best niet onderschatten. We gingen het duel aan, en konden beide trekken winnen. Met als resultaat 7/9 op het scorebord, maar Deinum/Britsum deed hetzelfde en had ook 7 pt. We wisten dat ze minder wogen dus zouden wij normaal 2de uit de voorrondes te komen. Maar zelfs dat was niet waar, Deinum/Britsum had in de 1ste trek tegen ons een waarschuwing gekregen. Met als gevolg Berketrekkers op 1 met 7 pt, gevolgd door Deinum/ Britsum ook 7pt, It Heidenskip 3pt en Heure 0 pt.

We moesten dus de halve finale trekken tegen Heure, met volle moed en een plaats voor de finale in het hoofd gingen we het duel aan. We wonnen het duel en de finale plaats was binnen. Op een andere baan zagen we de 2 andere ploegen strijden voor de 2de finale plaats. De 1ste trek was voor It Heidenskip, de 2de trek voor Deinum/Britsum en een gelijkspel dus. Bij een finale wordt bij een gelijk spel een 3de en beslissende trek getrokken. Deze trek was voor It Heidenskip, dus het was een finale Berketrekkers vs It Heidenskip. Eerst zagen we de bronze finale tussen Heure en Deinum/Britsum, hier won Deinum/Britsum en nam het brons mee naar huis.

Toen was het tijd voor de finale, terug met die volle moed en drang om te winnen gingen we het duel aan. De eerste trek ging redelijk, en een stapje dichter naar het goud was een feit, nu moesten we het gewoon afwerken. Na de start even vast houden en stilaan een stapje naar achter, verder en verder. Maar toen we nog een meter te doen hadden vielen we op de grond, we konden de druk behouden maar niet meer fatsoenlijk van de grond geraken. Net wel/niet van de grond gingen we toch achteruit, intussen de 1ste waarschuwing, en een halve meter terug moeten geven. We konden onze halve meter nog terug halen, zelfs tot voorbij de lijn zodat de 2de waarschuwing er net niet kwam. En Jawel het GOUD was binnen!!!


  - uitslagen Internationaal indoor toernooi 25jaar TTV LagerweijSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken