Verslagen

Bijzonder mooie resultaten op tweede competitiedag - Jan L

Voor de tweede dag van de competitie waren we te gast in stal Ruitershof in Kalmhout. We hadden wat minder jeugd bij waarbij we vooral de zwaarste miste en we hadden wat meer beloften bij. waardoor ook de combiploeg duidelijk anders ging zijn dan de vorige competitiedag. Uiteindelijk draaide beide ploegen buitengewoon goed, al missen we soms nog wat conditie op deze lastige grond.

In de GENSB klasse was het even puzzelen. Met 6 meisjes en 6 jongens zaten we net op gewicht, maar in de GENSB in België mag je maximaal met 11 trekken. Anders moet je buiten klassement meedoen. Daarom onze oudste meisjes eruit gelaten en Zjef Hooyberghs bij Fam Janssens geleend. Dan zaten we wel met een gewichtsnadeel van 31 kg maar we trokken dan wel voor klassement. Zjef kon door zijn ervaring wat stabiliteit brengen in de, gemiddeld onervaren, ploeg. De ploeg draaide heel goed en in de derde ronde zagen we ze winnen van Jagersrust. Die ploeg had de ronde voordien wel heel wat te verduren gekregen van Elektrotrekkers, maar dan moet je het nog doen. Later werd er ook nog gewonnen van Grasgrieten. In de laatste ronde kwamen we tegen de, toen al stuk getrokken, Boerekes. Met de moed der wanhoop vielen de Boerekes aan, maar Peter kon de ploeg voldoende rustig houden tot het tijd was voor de tegenaanval. Dit bracht ons op 9 punten en gelijk met de vierde plaats, maar Elektrotrekkers wogen minder en dus eindigde we vijfde. Een zeer mooi en onverwacht resultaat voor onze jonge ploeg. We waren wel een beetje geholpen door de loting, maar dat mag ook eens een keer.

De beloften waren vandaag goed opgedaagd zodat we de combi compleet uit beloften bestond. Dat betekend ook dat we vandaag met 11 stonden ipv vorige keer met 13. De beloften die er in kwamen hebben meer ervaring, maar zijn minder getraind dan de jeugd die we er moesten uit lieten. Het was dan ook op conditie dat we de eerste trek verloren tegen Mertensmannen. Later begon het wel goed te draaien en met de winst tegen Heidevinken en Vandakker groeide het vertrouwen. Tegen Janssens Heren konden we geen controle op de wedstrijd krijgen en werd verloren, maar verder konden we de controle redelijk goed bewaren. Ook in de zevende ronde tegen Jagersrust. Op een halve meter van verlies hadden we Jagersrust staan en de eerste tegenaanval kwam goed door. Als iedereen er toen in had geloofd en geconcentreerd bij zijn werk had gebleven, hadden we die wedstrijd gewonnen. Buiten dit onnodige verlies heeft de ploeg wel erg goed getrokken en behouden we de eerste plaats in het combiklassement. Jagersrust zit ons nu wel erg op de hielen.

Buiten in onze eigen ploeg draaide er ook nog leden mee in andere teams. Lieve trok in de voormiddag met Jagersrust jeugd en in de namiddag trok Jimmy mee met Heidevinken. Klaas, Jochen, Lotte, Nele en Loes S trokken samen met 2 Mertensmannen mee met Electrotrekkers. Zeker in deze ploeg was het moeilijk om de violen gelijk te krijgen. De grote Electrotrekkers moeten het vooral van de klappen hebben en onze kleine Berketrekkers breng je daarmee uit balans. Zij moeten het van de druk hebben. Toch zijn dit belangrijke ervaringen. Door in andere systemen mee te draaien word je veel flexibeler en makelijker inzetbaar. De ervaring die jullie nu opdoen in de namiddag gaat jullie vruchten leveren in de GENSB klasse.


  - uitslagen Bijzonder mooie resultaten op tweede competitiedag - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken